Gratis prijsopgave: 085 - 401 97 62 of vul het formulier in.

Behang verwijderen en woning laten ontruimen Utrecht

Behang verwijderen en woning laten ontruimen Utrecht

Heeft u een woning waarin flink is gerookt? Nicotine zorgt voor een teer en bruin kleurige vet laag op kozijnen, plafonds en muren. Nicotine aanslag is moeilijk te verwijderen. Vooral tijdens een ontruiming en we treffen dit aan op behang dan moet dit verwijderd worden. Een verhuurder kan eisen bij huuropzegging dat u de woning schoon en netjes opleverd.

Dit houdt dus in dat ook naast de woningontruiming ook het behang moet worden verwijderd en worden afgevoerd.

Waarom moet het behang worden verwijderd?

Bij een huuropzegging wordt tijdens inspectie bekeken naar de muren of deze voldoen aan de opleveringseisen zoals vaak is vastgelegd in het huurovereenkomst. De muren moeten vaak voldoen aan deze eisen:

  • Muren moeten egaal worden opgeleverd. Grove stuk of stukken van de muur eraf dan moet dit vaak glad worden gestuct.
  • Muren moeten met effen wit worden opgeleverd. Felle kleuren worden vaak niet geaccepteerd.
  • Behang dat op de muur zit en voldoet aan bovenstaand mag niet beschadigd zijn. Stukjes los betekend vaak dat het behang van die wand moet worden verwijderd.

Hoe verwijder je behang van de muur:

Behang verwijderen is een tijdrovende klus. Vooral de hoekjes en achter de verwarming waar je lastig bij kunt komen. Je kunt behang stoommachines gebruiken om het los te weken. Met een prikroller kun je het behang open prikken. Hiermee zorg je ervoor dat het vocht van de stoomapparaat achter hte behang komt. Het behanglijm wordt vochtig en warm door de stoom. Hierdoor laat het behang los van de muur.

Wat kost het verwijderen van behang?

Kosten voor het verwijderen en opruimen van behang hangt af van de kamers en hoeveel lagen behang er op de  muur zit gelijmd. Soms 1 laag ( dit noemen wij bouwbehang ). Soms komt het ook voor dat er 3 of meer lagen op zit. Ook van belang is welke type muren zit het behang op gelijmd? Gips muren of betonnen muren kan een verschil uit maken.

Kosten behang verwijderen varieert tussen ca 800 tot 2000 EUR incl btw.

Wilt u weten wat het kan kosten als wij uw behang van de muur af halen en netjes opruimen? Bel 085 - 401 97 62. Woningontruiming Utrecht komt dan graag even langs om u een passende gratis vrijblijvende voorstel te doen.

Foto's

Behang verwijderen Woningontruiming Utrecht
Behang verwijderen Woningontruiming Utrecht


Terug